Lederne i Vågan kommune fikk prøve et Inn på tunet-tilbud

I desember besøkte alle lederne for oppvekst og inkludering Inn på tunet gården Stall Fagerbakken i Vågan. Besøket var i anledning at kommunen deltar i det nasjonale Inn på tunet-løftet og er et ledd i at lederne skulle få bedre kjennskap til og kunnskap om hva gården kan tilby kommunens barn og unge.

Lederne for oppvekst og inkludering på Stall Fagerbakken. Fra Venstre: Fredrik Aagaard Nilsen, Marcus Dvergastein, John-Arne Jensen, Ronnie M. Pedersen, Beate Pauli, Lise Lyngmo, Anne-Lise Eidissen, Bente Lena Skogheim, Inger B. Rasmussen, Monika Bø, Veslemøy Drangevåg, Mona Sjåvik, Nancy Lyster og Silvia B. Pedersen. Foto: Camilla Eilertsen.

En smakebit av Inn på tunet-tilbudet 

Vågan kommune er en av fire kommuner i Nordland som deltar i det nasjonale Inn på tunet-pilotprosjektet knyttet til satsingen Inn på tunet-løftet. Fra skoleåret 2022 fikk alle elevene på 2. og 3. trinn på Laukvik skole et Inn på tunet-tilbud hos Stall Fagerbakken. I desember fikk også lederne for oppvekst og inkludering en smakebit av Inn på tunet-tilbudet som elevene får. Dette for å gi lederne et innblikk i hva som inngår i et slikt tilbud og for å høre om effektene dette har for elevene. 

Tilbudet hos Stall Fagerbakken

Da lederne ankom Stall Fagerbakken ble de møtt av tilbyder Camilla V. Eilertsen og ble vist inn i gårdshuset. Der fikk lederne servert nydelig lammegryte og alle fikk god anledning til å få en prat med Camilla om drift av gården. Det ble også tid til en omvisning på gården, der alle til stor begeistring fikk delta på noen av aktivitetene som elevene som er med i piloten utfører på gården.

Stall Fagerbakken tilbyr velferdstjenester som gir mestring, trivsel og fremmer helse. Aktivitetene på gården er varierte og knyttet opp til livet på gården, blant annet stell og tilsyn av hester, kaniner, griser, høns og sauer. 

Et godt supplement til den ordinære undervisningen

Det var veldig god stemning blant de besøkende, og alle dyr ble behørig både matet og klappet. Etter runden på gården i fint og kaldt nordnorsk vintervær, fikk alle komme inn i gårdens flotte og store grillhytte for varm gløgg og kjeks. Etter endt besøk var alle enige om at det Stall Fagerbakken kan tilby kan være et godt og viktig supplement til skolens arbeid med praktiske og varierte metoder, både for elever generelt og elever med særskilte behov. I august 2021 fikk skolene ny læreplan, og den hevder at det er viktig at elevene møter praktiske utfordringer og utvikler nysgjerrighet og kritisk tenkning.

Publisert 10.01.2022